Leef/Speelruimte en Activiteiten

Buiten Spelen:

Mijn huis is gevestigd aan een pleintje met speeltuintje, zandbak en grasveld waar de grote kinderen fijn kunnen spelen en waar ik met de kleintjes als de weersomstandigheden en het kind aantallen dit toe laten ook geregeld met de kinderen ben te vinden. Ik heb een grote tuin met veel buiten speelgoed zoals een tuinhuisje een waterbaan, fietsjes, autootjes, een keukentje en ander buitenspeelgoed. Zelf verzin ik ook leuke activiteiten zoals rollen over het gras, bloementjes verzamelen en beestjes en paddenstoelen zoeken en de kinderen hier dan over vertel etc. Bij mooi weer zetten we een zwembadje neer en mogen de kinderen uiteraard onder toezicht spelen in het badje, ook worden de kinderen dan goed ingesmeerd met zonnebrand cream en is er de nodige overdekking tegen de zon en uiteraard probeer ik de kinderen uit de zon te houden tussen 12:00 en 15:00 uur en anders gaan we goed beschermd naar buiten toe. We proberen elke dag even naar buiten te gaan.

Binnen spelen:

Mijn huis is vrij groot en de woonkamer is zo ingericht dat er genoeg ruimte kan worden gecreëerd om te spelen zowel samen als individueel. De kinderen mogen met speelgoed spelen dat aansluit op hun leeftijd, grote kinderen mogen ook boven spelen. De babybox staat goed in het zicht in de woonkamer. En er is divers speelgoed aanwezig zoals poppen, duplo, auto’s, babyspeelgoed, puzzels, leesboekjes en diverse knutselspullen enzovoorts enzovoort om uw kind te stimuleren. En uiteraard onze vriend van de opvang BEER KIKI!

Het VVE Programma en ander activiteiten in mijn opvang:

Ik heb de cursus VVE KIKI  gevolgd en werk hiermee in mijn opvang. Met dit programma grijp ik kansen om u kindje te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling. En ben dus individueel met u kindje maar ook samen in groepjes zo veel mogelijk met dit programma bezig! Wij werken maandelijks met een ander thema. Ik heb hiervoor een werkboek waarin onder ander de taal en spraakontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, de motorische en zintuigelijke ontwikkeling en rekenprikkels in staan beschreven met werkwijze en die dan aansluiten bij het desbetreffende thema welke ik met de kinderen doe. Zelf zoek ik zoveel mogelijk materialen, boekjes, liedjes, knutsel ideeën en activiteiten die er niet bij staan maar wel aan sluiten bij het thema waar we dan aan werken.   En worden er dus constant kansen gegrepen en gecreëerd daar waar dit kan. Ik werk met duidelijke dagritme kaarten voor de kinderen zodat ook zij zien wat we die dag gaan doen. Elk nieuw thema heeft een ouderbijlage en deze wordt u per mail toegestuurd zodat u als ouder thuis ook betrokken kunt zijn bij ons thema van Kiki! Ik schmink ook graag en zoek vaak naar iets wat dan dus ook aan sluit bij de thema’s.  Onder het kopje foto’s in het menu en op mijn face boek pagina staan enkele foto’s die u een impressie geven van wat ik dagelijks met de kindjes doe.

 

 

Op loopafstand:   2015-02-19 10.53.23                            

We hebben in op de opvang een bolderwagen met huif en met zitplaatsen voor 2 baby’s en 4 peuters met veiligheidsgordeltjes en veiligheidshesjes voorzien van logo en telefoonnummer van de opvang en kunnen dus gaan wandellen naar de volgende gelegenheden:

–  Basisschool Skpo de Korenaar

–  Speelpark de Splinter gelegen aan het Hendri Dunant Park (kinderboerderij)

–  Winkelcentrum Woensel (woensdag ochtend markt)

–  Johan Cruif Court

–  Div. speeltuintjes

 

 Met de auto:

Als we met de auto ergens heen gaan wordt dit tijdig doorgeven en vast gelegd op papier, waarop u toestemming geeft. Bijvoorbeeld naar Dippie Doe, 123 Heesbeen, het zwembad, dierenparken en anders.

 

Slapen:

2015-02-06 13.33.15                                            2015-02-06 12.59.32

Elk kind heeft bij mij in de opvang zijn of haar eigen slaapplaats deken of slaap/trappelzak. Ik heb hiervoor twee peuter stapelledikanten tot mijn beschikking.  Ook proberen we beneden zo rustig mogelijk te doen zodat de kinderen die gaan slapen de rust krijgen die ze nodig hebben en gebruiken ik babyfoons op geluid als wel op visueel zicht indien ik dit nodig acht. De kinderen slapen indien nodig met knuffel en of speentje (wel zelf meegebracht).

Laat een reactie achter