Ziekte Afwezigheid en Hygiëne

Mijn Aandachtspunten met betrekking tot Ziekte Afwezigheid en Hygiëne 

 • Als het kind niet kan komen of later of eerder komt om welke reden dan ook, zou het fijn zijn als u mij de avond van tevoren voor 21:00 of anders `s morgens op de dag zelf voor 08:00 afmeldt. Dus komt u kindje niet, later of eerder laat mij dit weten AUB. i.v.m. de dag planning. Ook uw eigen grote vakantie welke niet gelijk valt met die van de opvang dient u tijdig door te geven aan mij tenminste 4 weken van te voren in dien mogelijk, i.v.m. mogelijke noodopvang regeling voor andere kinderen.
 • ·Na 21:00 wordt er waarschijnlijk niet meer opgenomen en mail of sms’jes bekeken i.v.m. qualitytime
 • Belt u altijd even als u niet later of eerder komt ik reken op de afgesproken tijden, dit om te voorkomen dat u mij niet thuis treft ik heb ook mijn eigen planning.  Dit komt regelmatig voor en is dus ook uw eigen verantwoording.
 • Ik gebruik papieren zakdoekjes bij neuzen schoonmaken en gooi deze na gebruik zakdoekjes na gebruik meteen weg.
 • Ik was regelmatig de handen en die van de kinderen en gebruikt desinfecterende hand gel. Met name na het eten, voedselbereiding, toiletgang, luierronde, buitenspelen en knutselen.
 • Ik bel u direct als uw kind symptomen van griep vertonen en bij een temperatuur boven de 38,0 graden. Afhankelijk van de hoogte van de koorts en de 1 op 1 aandacht die uw kindje nodig heeft, de pijn die uw kindje heeft en het besmettingsgevaar wordt met u overleg of het kind op de opvang kan blijven. En worden ten alle tijden de richtlijnen van de GGD gevolgd.
 • Ik maak het speelgoed regelmatig schoon en wast eens per week boks kleden en stoffen speelgoed. En indien extra bij vervuiling. Elke week wordt het beddengoed en trappelzakken verschoond en gewassen.
 • Elke dag wordt het toilet schoongemaakt er wordt gestoft, gezogen en gedweild. En worden hand, thee, vaatdoeken, slabbetjes en spuugdoekjes gewassen.
 • Medicatie kan op vraag van u voorkomen en wordt dan vastgelegd op een verklaring hiervoor. Ik geef geen medicatie aan uw kindje zonder duidelijk Nederlandse bijsluiter. Standaard tekent u bij aanvang van opvang een verklaring voor het geven van paracetamol.
 • En i.v.m. de veiligheid en de vluchtroute wordt er verzocht geen buggy’s in de gang te plaatsen.
 • In mijn kelderkast hangt een EHBO-tas met inhoud die volstaat volgens de normen van het oranje kruis.
 • Hoofdluis controleer ik na een periode van minimaal 1 week gesloten te zijn geweest, bijvoorbeeld na de grote, de herfstvakantie of meivakantie. Ik zal u en de andere ouders inlichten en u vragen om uw kindje hiervoor te behandelen. Ik zal ook diskreet met deze info omgaan en een nacontrole uitvoeren 2 weken na constatering hiervan. Uw kindje mag gewoon naar de opvang komen.
 • Als uw kindje eraan toe is om zindelijk te worden hoor ik dit graag zodat ik de training op de opvang voort kan zetten. Ik leg er niet te veel druk op, ik bied het potje aan en vraag uw kindje of het misschien naar het toilet wil gaan. Het helpt u kindje ook om andere kinderen naar het toilet te zien gaan, en voor het vertrouwen is het voor uw kindje om thuis te beginnen met de zindelijkheidstraining het makkelijkst, dit is zijn/haar vertrouwde omgeving en zo kan ik het in een latere fase voort te zetten.
 • Ik poest de tanden van uw kindje na het middageten en draag zelf zorg voor deze middelen.
 • Ik vind het belangrijk dat uw kindje er verzorgt uitziet, het welzijn van u kind staat voorop. Ik wil hiermee zeggen dat ik als ik bijvoorbeeld zie dat u kindje te kleine kleding draagt waardoor de bewegingsvrijheid is beperkt of te grote/kleine schoenen draag, altijd vieze/kapotte kleding draag of als het lichamelijk onverzorgd is ik u hierop attendeer en eventueel adviseer. Ik sta achter het protocol kindermishandeling en zal als ik dit nodig acht u en mijn G.O.B. om advies vragen en als ik mijn twijfels heb met betrekking tot de punten die in het protocol staan beschreven. Niet elke ouder kan alles perfect doen en we hebben allemaal weleens hulp of advies van een ander nodig! Dus schroom u zeker niet om mij of het G.O.B. om advies te vragen met betrekking tot uw kind.
 •  Verzoek: Houdt u kindje thuis tot het echt weer is opgeknapt dit voorkomt dat andere ook ziek worden!  Desnoods 1 extra dagje thuishouden!!

 

Laat een reactie achter