Vormen van opvang


Contractvormen Minicrèche de Kleine Beertjes

Algemene regels voor alle contractvormen:

  • ·         Mini Crèche de Kleine Beertjes is 46 weken per jaar geopend.
  • ·         Opvanguren worden per half uur in rekening gebracht.
  • ·         De opzegtermijn zowel voor vraagouder als gastouder is 1 volle kalender maand.
  • ·         Indien er voor noodopvang moet worden gezorgd door het gastouderbureau, dan vervalt in deze periode de verplichte doorbetaling. U heeft dus nooit dubbele kosten.
  • ·         Tariefswijzigingen zullen 2 maanden voor de wijziging per nieuwsbrief bekend worden gemaakt.
  • ·         Indien een kindje langdurig ziek is (langer dan een maand) worden de kosten in overleg aangepast.

Wij bieden de volgende contactvormen aan:

* Reguliere Dagopvang                                       

U heeft een vast aantal uren en dagen opvang nodig. Voor deze vorm van opvang geldt dat deze uren altijd in rekening gebracht zullen worden, ook tijdens afwezigheid door ziekte of vakantie van het gastkind. Deze contractvorm is dan ook op basis van 46 weken per jaar met een afname van 4 dagen per week met een minimale afname vanaf 30 uur per week, of 5 dagen per week met een minimale afname vanaf 40 uur per week, Uren en/of dagen die buiten het besproken contract vallen worden extra in rekening gebracht.

Nationale feestdagen zijn wij gesloten maar worden wel in rekening gebracht indien u op deze dag normaal gesproken opvang afneemt. Dit zijn Nieuwjaarsdag,  2de Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag 2025, Hemelvaartsdag, 2de Pinksterdag, 1ste en 2de Kerstdag.

+punt: er is altijd plaats voor uw kind

* Flexibele Opvang (momenteel niet van toepassing)

U heeft een wisselend aantal uren en dagen opvang nodig. Voor deze vorm van opvang zijn slechts minimale plaatsen beschikbaar. Als deze plaatsen vol zijn is er geen flexibele plaats meer op die dag.  Dit werkt volgens het principe van wie het eerst komt het eerst maalt. Eenmaal besproken uren worden altijd in rekening gebracht ook indien uw kindje ziek is.

+ punt: bij weinig uren lagere maandelijkse kosten
–  punt: de mogelijkheid is aanwezig dat er geen plaats is op de dag die u wilt.

* Variabele opvang 

Bij deze vorm van opvang gelden de regels van de reguliere opvang maar met flexibele haal- en brengtijden. U neemt een variabel aantal uren per week af met een minimum van gemiddeld 30 uur per week i.v.m. het vrijhouden van een volledige weekplaats voor uw kindje. Voor deze vorm van opvang geldt dat per kwartaal de afgesproken uren altijd in rekening gebracht zullen worden, ook tijdens afwezigheid door ziekte of vakantie van het gastkind. De contractvorm is op basis van 46 weken per jaar.

Nationale feestdagen zijn wij gesloten maar worden wel in rekening gebracht indien u op deze dag normaal gesproken opvang afneemt. Dit zijn Nieuwjaarsdag,  2de Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag 2025, Hemelvaartsdag, 2de Pinksterdag, 1ste en 2de Kerstdag.

+ punt: Er is altijd plaats voor uw kind

* Buitenschoolse Opvang 

U heeft opvang nodig voor en/of na schooltijd voor vaste dagen. Voor deze vorm van opvang geldt dat deze uren altijd in rekening gebracht zullen worden, ook tijdens afwezigheid door ziekte of vakantie van het gastkind.  Er is slechts een beperkte beschikbaarheid voor dagopvang tijdens schoolvakanties. Contractvorm is dan ook op basis van 40 weken per jaar.

* Noodopvang 

Is afhankelijk van het aantal kinderen in de opvang op het moment dat u het nodig heeft. Hiervoor betaalt u altijd het aantal afgenomen/besproken uren ook tijdens afwezigheid of ziekte van het kind.

Laat een reactie achter